Левски се изправя срещу Литекс в дербито на 20-ия кръг на А група. Мачът е в събота от 16:30 часа. Можете да го следите минута по минута в Gong.bg, пряко с картина по Diema Sport и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.

Само в един двубой – на четвъртфинала за купата в Ловеч, сините допуснаха толкова голове, колкото за последните си 8 шампионатни срещи, взети заедно – 3.

С 2:1 в предишния мач на двата тима, игран в Ловеч, Левски стана тимът, нанесъл най-много поражения на Литекс в А група – 20, изпреварвайки ЦСКА (с 19 победи над оранжевите).

Левски продължава да е най-силният домакин през сезона с 21 точки, спечелени в 9 срещи на „Герена”, като сините, заедно с Лудогорец, все още нямат загуба на свой терен.

Литекс продължава да е единственият тим в А група, който още не е допуснал загуба при своите гостувания, като нареди 3 равенства в последните си двубои далеч от дома – 1:1 с Пирин, 3:3 с Берое и 1:1 с Черно море.

Левски нанесе последната загуба на ловчанлии – 1:2 на 4 октомври т.г. в 11-ия кръг и оттогава оранжевите са в серия от 8 срещи без поражение (3 победи и 5 равенства) – най-дългата текуща поредица в елита.

Последните 2 двубоя между Левски и Литекс, които се играха в София, завършиха 2:2. Най-често срещаният резултат от досегашните им срещи обаче е 1:1 – 8 пъти.

Дербито между Левски и Литекс е в събота от 16:30 часа. Можете да го следите минута по минута в Gong.bg, пряко с картина по Diema Sport и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.