Фенове на Левски обявиха категорично, че станали жертви на полицейско насилие в Ловеч след мача с Литекс за Купата на България. Членът на Управителния съвет на Левски Васил Колев, журналистът Михаил Стоянов и привърженикът Кристиян Миленов разказаха от първо лице в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова тв какво се е случило във вторник вечерта.

„Това, което се случи вчера, е целенасочена провокация срещу Левски. Ние не сме имали проблеми никъде другаде, освен в Ловеч, дълго време. Сметката така или иначе ще я платим от Левски. Такива са правилата на БФС, но е необяснимо защо се бият хората. Защо това се случва само и единствено в Ловеч. Има тенденция, която се трупа и винаги е в Ловеч. С полицията в София се работи адски лесно, как тези хора не проявяват агресия тук, в София“, заяви Васил Колев.

Журналистът Михаил Стоянов разказа: „Пострадах извън стадиона, след мача. Дойде ми наум да си извадя журналистическата карта, докато я изкарвах, един полицай ми каза „Какво се хилиш, бе?“. Представих му се, а отговорът беше „Ти си никой“. Получих и палка в лицето. Поискахме достъп до журналистическата ложа, не ни беше позволено. Но това е един малък проблем. В болницата в Ловеч всички полицаи, които бяха пострадали, влизаха с предимство, а тези момчета и момичето не бяха погледнати от лекар толкова време. През този час и половина докато чаках, преглеждаха полицаите.“

Кристиян Миленов заяви, че след като е чакал дълго в болницата в Ловеч е решил да отпътува за София, където по-късно в Пирогов е получил необходимата медицинска помощ.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS