Наставникът на Левски Стойчо Стоев беше изключително разочарован след прекратяването на мача с Литекс на "Герена". Той смята, че този ход на ловчанлии не е нормален, защото футболът е за феновете. 

"За мен не е нормално, все пак това са отбори от А група. Ясно е, че не е прецедент, имало го е и в други държави. Но все пак ние сме отбори с имена и от професионалния футбол и не мога да си го обясня, че може да се стигне до тук", сподели Стоев пред Diema Sport. 

Според него, този мач е бил с огромен заряд, както беше и предишната битка в Ловеч. В нея също имаше много спорни моменти и недоволство срещу реферите, тогава от страна на левскарите. Стоев обясни и ситуацията с Веселин Минев в 8-та минута, заради която от Литекс претендираха за червен картон и на практика беше основанието им да напуснат терена. 

"Определено мачът беше със заряд. И предишният мач в Ловеч протичаше в същото русло. И сега протече така, но за съжаление не се случи двата тима да изиграят 90-те минути. Футболът е за хората, те за това идват - да се радват, да страдат, да гледат." 

"Аз даже реагирах за жълтия картон на Минев. Веско искаше дори да го бие, но Асприля преигра, но съдията си му даде картон. Червените картони няма какво да ги коментирам, има си правилници и те трябва да се спазват. Но надали в Литекс имат съмнения за червените картони на тима им", сподели Стоев.

Той обясни още защо се стигне до това Максимилиан Карнер да остане резерва в този мач и да започне Йордан Милиев. Бранителят допусна фатална грешка при гола на "оранжевите", а наставникът коментира и тази ситуация, както и сподели върху какво са работили той и щабът му през седмицата.  

"Има причина Карнер да не е в състава, той не се чувства добре. Има проблеми в главата, които не му позволяват да е качествен на терена, той не е спал цяла нощ и не е добре. Сутринта сам си каза, че не може да играе и пуснах Милиев." 

"Работихме върху бързината на Асприля преди мача и знаехме, че ще ни създаде проблеми. Непредизвикана грешка на Милиев, той можеше да остави топката да тупне. От там отборът се стъписа и им се наля олово в краката, а Литекс се затвори." 

"В последните 10 минути на полувремето създадохме положения, уцелихме и греда. Проблемът е, че при сгъстена защита не можем да пробием с техника, нямаме чак толкова играчи." 

"След началото мачът стана нервен, но няма как да не е така, все пак са Левски и Литекс. В спорта е така - има нерви, спортна злоба. Когато ги има в тях, те показват, че имат мотивацията и концентрацията в търсене на победата", сподели още Стоев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS