Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира пред Левски ТВ актуалните теми за съдийството, 1/4-финала за Купата на България в Ловеч, селекцията в Левски и представянето на тима през есенния полусезон.

"Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството“, заяви Георги Иванов.

"Смятам, че специално за мача с Литекс, съдиите свириха тенденциозно. Смятам, че голът, който беше отменен, даде друга насока на мача. Смятам, че футболистите, които бяха наказани и висяха с картони, бяха подготвени за това нещо да бъдат наказани. През целия мач съдийството беше под нивото, което двата отбора предложиха като качество. Те бяха под нивото, защото те искат да помагат на единия отбор", коментира Гонзо.

"През цялата година Левски се опита да бъде толерантен към съдиите и колкото и пъти да бяхме ощетявани, ние не реагирахме, защото смятам, че на тези хора трябваше да им се даде време и спокойствие, за да могат да свирят както трябва и както могат. Но най-нормалното е след мача в Ловеч ние като клуб да излезем с решение, в което да обявим нашата позиция към БФС и Съдийската комисия, че няма да позволим на нито един орган да се подиграва с отбора на Левски", категоричен бе Георги Иванов.

По повод критиките за селекцията Иванов заяви: "Пак ще кажа, че през лятото Левски беше изправен пред много тежка ситуация. Имахме големи задължения. Целта беше да направим отбор, който да се класира за Лига Европа и да бъде конкурентоспособен на отборите на Берое, Литекс и Черно море, и да заслужим квота за Лига Европа. Когато търсиш футболисти с малък бюджет е нормално да не можеш да намериш съответното качество."

"Знам какви са критериите за Левски и футболистите, които трябва да играят. Но не винаги на пазара са такива футболисти, които са на нивото, на което търсиш. Справихме се прилично. Не приемам хора, които обясняват, че нападателите са слаби. Другото, когато говорим за селекция е, че бюджетът беше много малък и от 22 футболисти, имаме 10 юноши. На тях им трябва време и се развиват по един добър начин. Но те един мач играят добре, а друг - слабо", добави още Георги Иванов.

За критиките от Николай Жейнов, Гонзо заяви: "По думите му личи личен интерес. Няма да изпадам в детайли. Да, предложи национал на Норвегия. Човекът, който определя какви играчи иска е старши треньорът. Треньорското ръководство реши, че играчът не пасва. Не смятам, че за всеки един футболист, който скаутите гледат, ние трябва да обявяваме. За Китамбала - той беше предложен от Жейнов първоначално. Ние като клуб, за да направим така, че да вземем играча с по-малка комисионна, ние контактувахме с неговия агент. Не приемам епитетите, които той използва."

"Не всеки футболист, който ни се дава от мениджър, ние трябва да взимаме от него. Левски работи с всички мениджъри, стига да предлагат добри футболисти. Не приемам, че хора, които имат лична изгода от клуба, могат да атакуват клуба", каза още Иванов.

"Ръководството стои зад Стойчо Стоев и оценката е положителна. В началото на сезона, дори хора, които обичат Левски виждаха отбора в черни краски. Отборът надмина всякакви очаквания. Това се дължи изцяло на работата на треньорското ръководство, футболистите и ръководството. Всеки един от футболистите показва най-доброто от себе си. Нямаме потенциала на Лудогорец. Нямаме потенциала дори на Литекс. В крайна сметка имаме дух, характер, искаме да побеждаваме. Не трябва да забравяме, че имаме 10 юноши в отбора и те са натоварени с нашите амбиции да бъдем на мястото, на което искаме. И за тях оценката е положителна, но все още не са готови. Стойчо Стоев беше поставен в тежка ситуация и ние като ръководство също. Смятам, че не трябва да сме толкова крайни и негативни нито към треньора, нито към футболистите. Колкото до мача с Литекс, който разклати доверието, смея да твърдя, че Левски 90 минути доминираше в мача. След първия гол загубихме тактическа дисциплина и затова загубихме. Не мога да кажа, че футболистите не са искали. Ако говорим цялостно за развитието на Левски смятам, че можем да дадем положителна оценка", завърши Георги Иванов.

Георги Иванов: Отборът и треньорът имат пълната подкрепа на ръководството#ЛЕВСКИТВ

Posted by ПФК Левски / PFC Levski on Thursday, December 10, 2015