Тежки санкции очакват футболистите и ръководството на Литекс след напускането на терена и прекратяването на мача с Левски от 20-я кръг на А група, ако се съди по член. 28 от Дисциплинарния правилник на БФС.

Предлагаме ви пълния тест на конкретния чл. 28:

Член 28 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз гласи:

1.За напускане на терена от група състезатели или от целия отбор, довело до прекратяване на срещата, на напусналите състезатели се налагат наказания – ССП за 1 (една) година, считано от датата на провинението и глоба в размер на две хиляди и петстотин лева на състезател. Отборът се изважда от групата, а на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет хиляди лева.

2. Когато напускането на терена е по нареждане на президента на футболния клуб, на същия се налага глоба в размер на двадесет хиляди лева.

3. Служебно лице от отбор, което стане причина отделни състезатели или целият отбор да напуснат терена, се наказва с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

4. Треньор, който стане причина отделни състезатели или целият отбор да напусне терена, се наказва с лишаване от треньорски права за срок от 1 (една) година, считано от датата на провинението и с парична глоба в размер на петнадесет хиляди лева.

5. Когато напускането на терена е по нареждане на служебно лице на клуба - президент или друг ръководител, напусналите терена състезатели не се санкционират.