Всичко е точно. Няма проблеми. Левски не победи Монтана на „Георги Аспарухов“, но това вече не е новина. Тимът от „Герена“ и друг път го е правил. Дори и Стойчо Стоев го помни, защото седеше на пейката за гости.

След срещата спортният директор Георги Иванов показа ясно, че е зад треньора. Това е прекрасно, така трябва да бъде. Когато си го избрал да ти води отбора, ще го защитаваш до дупка. Гонзо призова журналистите да спрат с въпросите, което ни идва малко неприемливо. Все едно ние да призовем футболистите да спрат да играят с топката. Но Георги Иванов помни и други време, когато Левски газеше на „Герена“. Поради тази причина е нормално да бъде изнервен.

Проблемът не са десетте точки изоставане от Лудогорец, който е просто по-добър от конкурентите. Притеснително е, че Левски свикна да свири втора цигулка и дори почна да не му прави впечатление. Отборът е способен да вдигне привържениците си за 90 минути, както го стори във Варна, а след това да ги отчая за същия период от време. Недопустимо е Левски да приема с лекота загубите от Лудогорец и да търси вината на други места за издънки като тази от сряда.

Гонзо: Пълно доверие към Стойчо Стоев

Оправдания винаги могат да се намерят. Сега за това служат тримата контузени и наказаният капитан Веселин Минев. Дежурното правене на нов отбор също е на лице, но в Левски трябва да работят върху своя манталитет. Не е нормално „сините“ да почват сезона с нисък гард.

Явно е, че времената са други, но вече не се говори за финансова криза, защото футболистите и техните шефове си взимат парите на време. Целта, която е поставена пред отбора изобщо не изглежда трудна за постигане. Левски трябва да бъде в Европа. В тази конкуренция, това е най-меко казано – задължително. Отнетите точки сякаш съвсем успокоиха обстановката на „Герена“. Положението е „спокойствие и силна храна“. Първото място е загубено, но служебно, което не поражда проблеми.

От друга страна обаче седи простата математика. Тя показва, че и без съкратените точки, Левски си е на пет зад Лудогорец. „Сините“ спокойно могат да пратят едно уточняващо писмо до Лозана, в което да пише: „Ако ни връщате точките, нека да ги прехвърлим за следващия сезон, защото сега май няма да ни трябват“.

Данчо Тодоров: Това не е Левски

Стойчо Стоев и Георги Иванов трябва да знаят, че се радват на комфорт. От тях за съжаление не се искат чудеса, а Левски да играе смислен футбол и да стигне до Европа в конкуренцията на Славия и Берое. Ценностната система явно е подменена. Критериите са заличени, а изискванията почти никакви. Интересно е какви са амбициите на хората, които дават парите в Левски?

За финал само няколко въпроса, макар че на „Герена“ не обичат да ги питат. Защо след три мача има трима с мускулни травми? Защо футболистите играха с такова притеснение срещу Монтана? Защо нямат самочувствието, което е задължително за играч стигнал до толкова голям тим?


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS