Наставникът на Ботев Пловдив Вили Вуцов очаква тежък мач с Локомотив, но изрази надежда неговия тим да спечели.

"Предстои ни тежък мач, тъй като е дерби, двата отбора ще са мобилизирани, концентрирани. Резултатите са ни по-добри от резултатите на Локомотив, като резултати. Водим се фаворити, но ще видим как ще протече мачът. Фаворити сме на хартия", заяви преди дербито с Локомотив наставникът на Ботев Пловдив Вили Вуцов.

"Футболистите имат голям потенциал, не трябва да властва напрежението. Пожелавам си да стане футболен празник, на терена и на трибуните. Ако покажем тавана на възможностите си, ще се поздравим с успех. Мач в който трябва да сме пределно внимателни и съсредоточени. Добър е съставът на Локомотив, не е толкова слаб, колкото показват резултатите им. Накрая получават голове, не е слаб отбор, няма да ги подценим", продължи изказването си наставникът на Ботев.

"Футболът е радост и забавление, по-добрият отбор нека победи, дано да е нашия отбор. Двата отбора са нови, всички разбират, че този мач трябва да бъде разбран от футболистите. Футболистите са млади и нахъсани, това е мач поле за изява за всички. Притесняват се прекалено навити и навити, както се получи срещу Лудогорец. Трябва да бъдем спокойни в този мач. Росен Колев не тренира с топка. Балтанов и Гамаков са добре", допълни Вуцов.

Той допълни че и двамата ще са в групата за мача.

"Имаме добри нападатели, всеки мач бележим. в атаката ще е проблем да реша кой да играе. В защитата имаме проблеми, не говоря само за защитниците, а за целия отбор. Грешките се допускат от целия отбор. За атаката не се притеснявам. Ако успеем да запазим вратата си суха, по реално може да стигнем до победата", продължи специалистът.

Той не се притеснява от назначението на Станислав Тодоров като се спести суперлативите си за него.

"Искам 3 точки, искам да зарадваме феновете на Ботев, да си тръгнат щастливи и доволни след мача", коментира още треньорът на Ботев.