Сърбинът Люпко Петрович потвърди назначението си на треньорския пост в Левски.

„Вярно е. Сега съм новият стар треньор на отбора. Връщам се. Ще дойда в София в понеделник вечер или във вторник. Договорът е за година плюс една. Ако направим резултат, то ще се продължи с още една“, коментира Люпко Петрович пред Нова телевизия и продължи:

„Левски е мой любим клуб, както е Цървена звезда и Литекс. Това са трите отбора, в които съм се чувствал супер и когато ме поканиха, имах усещането, че се връщам у дома.“

„И беше, и не беше изненада, че ме потърсиха. Знам много добре защо съм тук и какво трябва да правя. Левски иска победи, иска титли и победи в Европа. Той е голям отбор и знам какво имаме да направим. Готов съм да работя от сутрин до вечер заедно с Гонзо и да постигнем всичките ни задачи“, сподели още Люпко Петрович и продължи:

„Ще видя отбора в последните два мача. Предстоят ни квалификации за Лига Европа и трябва бързо да опозная футболистите. Ще видим за какво става въпрос, как ще правим подготовка и така.“

„Знам добре защо съм тук. Трябва да побеждаваме. Левски иска титли и победи. Феновете с право са недоволни, че не може да се спечели титлата. Ще направя всичко възможно да спечелим титла и да постигнем успехи в Европа“, завърши Люпко Петрович.