Черноморец Бургас изпраща днес Матиас Морис на преглед в Щутгарт при д-р Волфарт. Светилото в спортната травматология ще назначи лечение за болките на младия футболист в кръста. Заради здравословния проблем германският нападател не тренира с отбора от миналата седмица.

Тунизийският защитник Енис Хайри пък претърпя днес артроскопия на менискус в столична клиника. Операцията стана наложителна, след като проведената интензивна терапия не му помогна. Последвалите консултации и направеният ядрено - магнитен резонанс потвърдиха лекарското становище, че без артроскопия няма да се размине. Бранителят получи травмата на тренировка преди две седмици.

Продължава възстановяването в домашни условия на Орлин Старокин, който получи удар в бедрото при победата над Спортист Своге с 3:0 и беше заменен на почивката. Очаква се левият бек да поднови подготовка от следващата седмица, но в последния момент ще се решава дали да попадне в групата за гостуването на Локомотив Мездра на 12 септември.

Тримата контузени пропускат контролата на Черноморец Бургас в петък /4 септември/ от 17 ч във Варна срещу местния Спартак. Няма да играе и Пламен Крумов, който още не е готов за тежки натоварвания.