Младият Момчил Цветанов определено е едно от откритията на зимния подготвителен период в България. Халфът на Литекс бързо се наложи в тима и вкара първите си голове с „оранжевата” фланелка – срещу Есперанса и Динамо Букурещ. 17 годишният юноша на Спартак Плевен сподели впечатленията си от подготовката с ловчанлии пред Гонг:

„Това е първа подготовка за мен и напрежението е малко по-голямо отколкото при другите футболисти на Литекс. Аз съм най-малкият в тима и имам респект от останалите. Хубавото е, че всички ми помагат със съвети. Най-близък съм с Ивелин Попов, Станислав Генчев и Емил Ангелов”, каза Цветанов.

„Усещането да си в отбор като Литекс е отлично. Все пак около мен са футболисти с много опит. Направо звезди”, допълни юношеският национал. „А когато вкарах гол на тим като Динамо Букурещ, направо се почувствах уникално. Целта ми този полусезон е първо да вляза в групата, а след това, дай боже да изляза на терена на 1 март срещу ЦСКА и да покажа най-доброто, на което съм способен”, сподели Малкия шивач, какъвто е прякорът на младока в Литекс.

„Не съм аз човекът, който трябва да оценява старши треньора. Той си знае работата, има правила, които трябва да спазваме на терена и извън него и всички се съобразяваме с тях”, заяви Цветанов

На въпрос дали може да последва съдбата на други млади футболисти, които след няколко силни мача литват в облаците, полузащитникът отговори: „Не е изключено и аз да си вирна носа. Но мисля, че никой няма да го допусне. В това число и аз!”

„България ми липсва много. Най-много обаче ми липсва семейството”, каза младокът. „С баща ми, който е бивш футболист, се чуваме през вечер. Той ми дава съвети – основно как да се държа извън терена. На него дължа най-много това, което съм постигнал до момента!”

„В момента си нямам приятелка”, разкри завесата около личния си живот Момчил. „Не мога да отрека, че откакто съм в Литекс, интересът от страна на момичетата към мен нарасна. Имало е много предложения към мен, някои дори под формата на неприлични sms-и”, завърши Малкия шивач.