Публиката на Левски си направи „Малкия юбилей“. Поводът беше лош, защото баскетболният отбор изнемогва. Дефектът се превърна в ефект, а събитието в „Арена Армеец“ надмина очакванията.

Над 10 000 левскари аплодираха три групи спортисти. Едните са си запазили място в златната история на вековния колос. Легендите показаха, че са непреходни артисти, които винаги ще изправят публиката на крака. Другите докоснаха общността със своя лоялност. Момчетата на Тити Папазов заслужиха своя празник. Третата група бяха футболистите от актуалния отбор. Те са витрината. От тях зависи настроението на хиляди българи. В неделния празник всички бяха заедно и останаха с ярки впечатления от грандиозния спектакъл. Новите в Левски останаха без дъх, защото никога и никъде няма да бъдат посрещнати по този начин. 

Левски има затруднения. Баскетболът получи живителна порция подкрепа. Футболът и той крета във финансово отношение, но „сините“ могат да си легнат усмихнати. Левски ще го има. На всичкото отгоре ще се завърне и в правия път, защото зад гърба си има най-силната подкрепа в България. Запалянковците отново доказаха правилото, че това е най-популярният отбор в страната ни. В крайна сметка дори и да няма пукната стотинка, този клуб няма да загине. Великите му почитатели от цяла България не биха допуснали подобен сценарий.

В красивата зала на София беше пълно с различни хора. Имаше цели семейства, деца, ултраси, ученици, младежи и хора на преклонна възраст. Повечето бяха от София, но мнозина пропътуваха стотици километри, за да бъдат част от празника. Имаше богати, но и такива, които дадоха от залъка си, за да бъдат с голямата си обич. Нямаше съперник, нямаше обидни скандирания, нямаше нито една димка, факла или бомбичка. Имаше само искрена подкрепа и чиста любов към Левски. 

Времената са тежки, но капиталът който този клуб притежава, е богатство. Истината е, че няма други такива фенове. Ако сумираме загубите на футболния и баскетболния тим, може да ни се завие свят, но това не е от значение за тези със сините шалчета. От десетилетия тази огромна група от хора не пее за победа, а само за Левски. 

Въпрос на време е успехите да се върнат на „Герена“, защото и това е част от кармата на „сините“. Сегашните изпитания са порция от пътя, който трябва да се извърви. Спортът предлага всякакви възможности. Веднъж триумфираш, но друг път губиш. На терена има различни вероятности, но извън него Левски продължава да е непобедим.