Българските отбори разбраха окончателно имената на своите опоненти в европейските клубни турнири. Въпросителните около Левски и ЦСКА паднаха. Както се очакваше, „сините“ ще мерят сили с ФК Сараево. Изненадата е при „червените“, които уж щяха да ходят в някаква страхотна жега и тежка обстановка в Азербайджан. В крайна сметка, нищо подобно, Стойчо Младенов и футболистите му ще се изправят срещу отбора с вафленото име – Мура от Словения.

Родните грандове изглеждат задължени да продължат напред срещу тези противници. Мура завърши на 26 точки от шампиона на Словения – Марибор. ФК Сараеаво пусна шест гола в два мача срещу малтийците от Хибърнийнс, което говори за нивото на тяхната защита. С такъв потенциал в атака, Левски трябва да търси попадения срещу клуба от Босна и Херцеговина. Жребият не позволява на „сини“ и „червени“ ранни грешки в Европа, или поне така ни се иска.

Лудогорец бе отписан след като се разбра, че съперникът е Динамо Загреб. Седмици след жребия, нещата не изглеждат, чак толкова непреодолими за отбора на Ивайло Петев. В Разград сякаш се амбицираха още повече, а сигналите за драми и проблеми в тима от Загреб, дават нови поводи за надежди. Спечелената Суперкупа внесе още настроение в шампиона на България.

Нещата с Локомотив Пловдив стоят на друга плоскост, но ако погледнем по-позитивно, ще забележим, че пред отбора на Емил Велев не бива да има абсолютно никакво напрежение. „Смърфовете“ са аутсайдер и могат само да поднесат сензация, а това си е достатъчно сериозно предизвикателство за треньора на пловдивчани. Преди години на един брифинг, като наставник на Левски, Велев отсече: „Не ме подценявайте“. Остава да се надяваме, че от Витес са направили точно това. Подценили са ситуацията и българския си съперник.

След седмица вече ще знаем с точност в каква посока вървят нещата. Левски и ЦСКА са длъжни да продължат. Лудогорец е длъжен да опита, а Локомотив Пловдив е длъжен да играе гордо срещу превъзхождащите го холандци.