Огромните очаквания сковаха Левски срещу ФК Сараево. „Сините“ биха, но пролича, че все още отборът не е сработен, което пък е и най-нормалното нещо. Илиан Илиев беше честен на брифинга преди срещата. Той каза, че се надява публиката и ентусиазмът да прикрият дефектите, които все още има в представянето на Левски.

Всеки мач, всяка тренировка ще е изключително важна за отбора от „Герена“. Двубоят в Сараево ще е част от пътя. Никой не е обещавал на „сините“, че ще им бъде лесно. Това е чисто нов отбор, а този филм се играе от няколко години. Най-хубавото ще е, ако това е последната мащабна селекция в Левски за следващите три кампании. Много е просто, тим се прави с времето. Обиграване, изграждане на стил и прочие, купите и пробивите идват след това.

Факт е, че на „Георги Аспарухов“ трудно се дава огромен кредит на доверие, но това е единственият път, който може да донесе трайни успехи. В последните години имаше един сполучлив модел в Левски и той бе изграден с търпение. Прословутият тим на Станимир Стоилов беше направен с време и къртовски труд. Първо отпадна от Беверен, в първия си сезон взе единствено купата на страната, а след това успя да прескочи със зор Публикум. Другата част от историята е незабравима, а и вече е в сферата на мечтите.

Новият проект на Левски е с потенциал. Бяха привлечени добри футболисти, някои от които са и млади, тоест, съставът може да бъде развит. Вчера липсваше скорост и много идеи, но това беше едва първият мач от сезона. Началото обикновено е трудно и за далеч по-изградени и направени отбори от този Левски.

„Сините“ трябва да се борят с недостатъците си. Ако успеят покрай градежа на новия си отбор и да печелят, нещата ще се случат по-бързо и сполучливо от предварителните прогнози. Вижда се, че на този етап останалите български отбори гонят Лудогорец, който има една година предимство. Тимът на Петев бе направен миналата година, сега Левски върви по този път, но зад гърба си има публиката и традициите, което трябва да е плюс.

Най-важното в следващите седмици и месеци е да се вижда прогрес в отбора на Левски. Погледите бяха насочени към Марсиньо, но той. въпреки опита си, за първи път видя стадион „Георги Аспарухов“ с публика. Явно разликата между контролите и истинските мачове е голяма, но ако си добър играч, ще го покажеш в следващите срещи. Рамос също не демонстрира формата от подготовката, но трябва да се отдаде заслуженото и на съперника, който добре се бранеше.

Най-хубавото е, че в Левски продължават да пазят обстановката спокойна. Иво Тонев звучеше оптимистично след мача, Илиан Илиев за пореден път каза, че има добри футболисти, а те пък изглеждаха уверени, че ще елиминират босненците.

Сараево е едно от стъпалата, които стоят пред Левски. Стълбата е висока и стръмна, отборът със сигурност ще се спъва някъде, но трябва да крачи по-смело. Трудните периоди са гарантирани, но това не е новина. Това все пак е Левски.