Само до преди месец изглеждаше, че ЦСКА няма да играе съществена роля в българския футбол през този сезон. Армейците кретаха в средата на класирането, ежедневни скандали разтърсваха тима, лицензът висеше на косъм. На всичко отгоре жребият определи Лудогорец за съперник в турнира за купата и дори този трофей изглеждаше мираж.

Оказа се,че предсказанията за бърз и тотален колапс на червените са силно преувеличени. ЦСКА само за няколко седмици успя да излезе от дупката, победи в голямото дерби, а ето че сега повали и шампиона. Освен това, отборът вече придобива нов игрови облик и се вижда, че армейците разполагат с потенциал да бъдат сред най-добрите в България.

Въобще, когато в ЦСКА има спокойствие извън терена, нещата в отбора вървят. И ако това продължи достатъчно дълго, червените могат сериозно да притеснят устремилите се към титлата Лудогорец и Левски. Седем точки пасив не са чак толкова много, а програмата на армейците до края на шампионата определено е по-лека от тази на конкурентите. А евентуално продължаване в турнира за Купата, изхвърляйки основен конкурент, ще бъде допълнителен стимул.

Така че, определено ЦСКА се връща в играта. Въпросът е дали червените ще разполагат с необходимото спокойствие в организационен и финансов план, за да продължат възходящата си линия.