Отдавна не бяхме гледали българския съдия в Шампионска лига. Но, ето че се случи. Станислав Тодоров ръководи Динамо Загреб - Динамо Киев. Вярно, мач без значение, а и отборите не бяха от най-атрактивните. И все пак българската бригада се справи, и то при изключително тежки условия. Прекъсване на двубоя, заради снега и за да се начертаят линиите, смяна на топката, а накрая за капак дузпа в последната минута, видяна от помощника Николай Йорданов. Въобще българските съдии свириха по учебник.

Можем само да си мечтаем по подобен начин да протичат мачовете и у нас. Вместо това - няколко грандиозни съдийски гафа само през последната седмица. Огромни скандали, после наказания, това е положението с реферите в България.

Всъщност, явно родните съдии въобще не са толкова слаби, щом може да получават добри оценки в Европа. За съжаление, май ще се окаже, че тук наистина има значение с кого обядваш, вечеряш, кой ти се е обадил по телефона и така нататък. И това е най-лошото. Защото дори и да сбъркаш неволно, после иди обяснявай, че нямаш сестра...