Отборът на Голдън Стейт Уориърс победи със 126:118 при гостуването си Вашингтон Уизардс в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Домакините започнаха по-добре двубоя и поведоха с пет точки на действащия двукратен шампион, но ,,воините“ се окопитиха и напипаха верния ритъм на игра, като завършиха силно първата четвърт, за да имат аванс от девет точки след нейния край – 37:28.

"Магьосниците" бяха равностойни на възпитаниците на Стив Кър във втората, но успяха да намалят изоставането си на голямата почивка с точка – 67:59. Уориърс изиграха стабилна трета четвърт, в която преднината им набъбна до 15 точки. Това позволи на тима да доиграе срещата спокойно и да запише девети пореди успех в лигата.

Над всички за победителите бе Стеф Къри, който вкара 38 точки, като реализира едва две тройки за целия мач, което бе нетитипично за един от най-добрите стрелци в НБА. Кевин Дюрант отбеляза 21, а ДеМаркъс Казънс добави 17 за успеха. За столичани най-резултатен бе Тревър Ариза с 27 пункта, а дабъл-дабъл постигнаха Брадли Бийл и Томаш Саторански – съответно 22 точки и 10 борби за Бийл, и 20 точки и 10 асистенции за Саторански, които обаче се оказаха недостатъчни за нещо повече от почетна загуба.

Уориърс продължават да са лидери на Запад, докато Уизардс са на десета позиция в Източната конференция. В следващите си двубои Голдън Стейт гостува на Бостън Селтикс, докато Вашингтон пътува за мач с Орландо Меджик.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Оклахома Сити Тъндър – Ню Орлиънс Пеликанс 122:116 (Уестбрук – 23 точки, 17 борби и 16 асистенции за Тъндър)

Финикс Сънс – Портланд Трейл Блейзърс 106:120 (Лилард – 24 точки, Маккалъм – 20 точки за Трейл Блейзърс)

Лос Анджелис Лейкърс – Минесота Тимбъруулвс 105:120 (Таунс – 27 точки, 12 борби и 5 асистенции за Тимбъруулвс)./БГНЕС