Крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и крилото на Милуоки Бъкс Янис Антетокунбо ще бъдат капитани на двата отбора в "Мача на звездите" в Националната баскетболна асоциация.

Двамата получиха най-много гласове от фенове и специалисти сред играчите в двете конференции. Така на 7 февруари в драфт, излъчван на живо по телевизията, двамата ще могат да изберат съотборниците си.

Засега е ясно кои други осем баскетболисти ще бъдат сред титулярите, докато имената на останалите участници в шоуто ще бъдат обявени на по-късен етап.

Освен ЛеБрон, Западната конференция ще бъде представяна от играчите на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри и Кевин Дюрант, гардна Хюстън Рокетс Джеймс Хардън и крилото на Оклахома Сити Пол Джордж.

Сред титулярите от Източната конференция, освен Антетокунбо, попадат още центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд, крилото на Торонто Раптърс Кауай Ленард, гардът на Бостън Селтикс Кайри Ървинг и гардът на Шарлът Хорнетс Кемба Уокър.

Новобранецът от Далас Маверикс Лука Дончич, който бе сред фаворитите на феновете, не попадна сред титулярите от Западната конференция, а същото на Изток важи и за получилия тежка травма в сряда гард на Индиана Виктор Оладипо.

В драфта правото на първи избор ще има ЛеБрон Джеймс, който получи 4,6 милиона гласа от феновете на НБА, което му осигури и 15-ото участие в "Мача на звездите". Втори по брой гласове е гръцкият национал Антетокунбо с 4,4 милиона вота.

Определенято на титулярите в "Мача на звездите" става чрез 50 процента вот от феновете, 25 процента вот от баскетболистите в асоциацията и 25 процента вот от журналистите, отразяващи лигата. При евентуално равенство предимството е за този, който получи повече гласове от привържениците.

"Мачът на звездите" през 2019 година ше се проведе на 17 февруари в Шарлът, щата Северна Каролина./БТА