Положението на голямата звезда на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс не е никак цветущо. Всъщност, заради травмата, която получи, може да пропусне дори мачовете до All-Star Weekend между 15 и 17 февруари. 

Той разтегна мускул в слабините си навръх Коледа в битката с шампикона Голдън Стейт Уориърс. Очакванията бяха да се възстанови максимум до седмица, но ще се окаже, че травмата е доста по-сериозна и ще го извади от терените всъщност за цели два месеца. 

По-рано през седмицата наставникът на Лейкърс Люк Уолтън обяви, че се надява в близките дни да може да използва звездата си. Но сега изказванията му бяха доста по-умерени и дори намекна, че няма да може да го ползва до Мача на звездите. А защо не и отвъд. 

"Искам да мога да го ползвам до All-Star Weekend, надявам се да мога да го ползвам дотогава. Но все още има много време и не се знае нищо. Но дори и да не е възстановен до тази дата, ще трябва да се примирим. Това е едно от нещата, на които не можем да повлияем", заяви Уолтън. 

Отсъствието на Краля до момента е най-дългото в цялата му кариера заради травма. Той може да се окаже, че ще пропусне над една четвърт от сезона заради този проблем в слабините, а това смъква драстично шансовете на Лейкърс за място в плейофите.