Франция е последният четвъртфиналист, станал известен след битките от първия ден на осминафиналната фаза на Европейското първенство по баскетбол. Шампионите разсипаха Турция и след погром със 76:53 намериха място сред най-добрите осем. 

Нандо де Коло с 15 точки и Еван Фурние, който не започна като титуляр, с 12 бяха най-резултатни за "петлите". С двуцифрен актив завърши и Никола Батум, който наниза 10 точки. За турците единствен Ерсан Илясова се представи на ниво, като реализира 14 точки. 

Голямата звезда на французите Тони Паркър отбеляза само пет точки и направи три асистенции за своите 25 минути на терена, което е твърде бледо представяне за качествата му. Съотборниците му обаче компенсираха това със страхотна игра. 

Най-интересна и оспорвана беше първата четвърт на двубоя, в която турците оказаха най-голяма съпротива. Те не само се държаха равностойно, но дори и спечелиха първите 10 минути след 18:17. 

Те поддържаха нивото до средата на втората част, но тогава вече "петлите" се развихриха. Те набързо дръпнаха в резултата и на почивката вече водеха с 10 точки. Доминацията им продължи и в третата четвърт, която на практика подпечата успеха им. 

В нея разликата се поддържаше двуцифрена почти през цялото време. В края еврошампионите вдигнаха още повече оборотите, за да доведат аванса си до 19 точки при 59:40. Така последната четвърт им остана за забавление. 

Там те поддържаха дистанцията пред противника без особени проблеми и в крайна сметка затвориха мача при 76:53 в своя полза. Така на четвъртфиналите ще се изправят срещу тима на Латвия, който отстрани Словения по-рано в събота.