Баскетболистът Сергей Карасьов, който играе за Зенит (Санкт Петербург), няма да може да помогне на руския национален отбор за мачовете през февруари, когато има насрочени световни квалификации.

25-годишният Карасьов е съобщил, че има травма и заради спецификата ѝ, ще се върне в игра в края на този месец. Той играе като атакуващ гард и леко крило.

Руският нацианален отбор по баскетбол гостува на България на 21-и февруари против България и приема Филнадия на 24-и февруари.

Освен двете квалификации, Сергей Карасьов пропуска и Мача на звездите на Единната лига ВТБ в Русия.

"Все още ме притеснява кракът ми, но смятавм, че се движим в правилната посока. След като минат и мачовете с България и Финландия, мисля ще започна пълноценни тренировки. Надявам се, че след това ще мога да се включа на 100% и в клуба, и в националния отбор", казва самият баскетболист.

Високият 201 сантиметра играч прекара 6 години в САЩ, като в НБА игра за отборите на Бруклин Нетс и Кливланд Кавалиърс, както и за два отбора от по-ниските лиги. От 2016-а се върна в родината си и играе за Зенит. Има бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон. /БТА