Една от звездите на италианския баскетбол Данило Галинари претърпя три последователни операции на коляното, които за дълго го извадиха от строя. Въпреки че не бе в състояние да играе баскетбол обаче, крилото на Денвър Нъгетс не спря да изпълнява своите задължения към обществото.

Още от 19-годишен Галинари подпомага различни благотворителни организации в родината си, а откакто е в НБА – и в САЩ.

Вече на 26, Данило е образец за това, как огромните заплати на спортистите могат да създават добро. Италианецът е част от програмата Лауреус Спорт за Добро, и набира средства за нея.

В залата на Денвър в Колорадо пък има специален кът, който деца в неравностойно положение посещават непрекъснато, за да прекарват време с баскетболиста.

В допълнение, Галинари е посланик на Спешъл Олимпикс. Той участва в най-различни мероприятия между Олимпиадите, и когато може, приема деца от Спешъл Олимпикс на своите кампове в Йесоло, Италия.

Последното добро дело на Данило бе да сбъдне мечтата на 17-годишен младеж от родината му. Галинари прие в дома си в Денвър Фабио, когото води на мач от НБА, между Нъгетс и Хюстън Рокетс, и на обяд. Фабио от години участва в камповете на Галинари в Италия, но сега се сбъднала мечтата му да прекара повече време със своя любим баскетболист, и да гледа на живо мач от НБА.

Италиански национал сбъдна мечтата на тийнейджър

източник: Личен архив