Като истински герои бяха посрещнати баскетболните национали на Сърбия в родината си. Днес те се прибраха в Белград след завоюваните сребърни медали на Световното първенство, което се проведе в Испания. 

"Плавите" паднаха от САЩ на финала, но никой не се е и съмнявал, че американците ще се окичат със златото далеч преди шампионатът още да започне. Затова и постижението на западните ни съседи беше оценено толкова високо. 

Сърбите не бяха в сметките за битката за отличието, но направиха невероятно първенство. Затова и бяха посрещнати като национални герои по улиците на Белград, където се изсипа 20-хилядно множество да ги поздрави. 

Баскетболистите бяха съпроводени от летището до един от историческите замъци в столицата. През цялото време насъбралото се множество скандираше "Шампиони" по техен адрес. 

"Благодаря на всички сърби! Благодаря ви, че вярвахте в нас, когато всички ни отписваха! Благодаря ви, защото без вас нямаше да се приберем с медалите. Мнозина мислеха, че е невъзможно, но ги опровергахме", викаше в екстаз и селекционерът на тима Саша Джорджевич.