Дербито на аутсайдерите в група С на Световното първенство по баскетбол между Нова Зеландия и Финландия завърши с победа на "кивитата". Това сложи точка на участието на скандинавците на шампионата, докато съперникът им запази някакви илюзорни надежди, но всичко зависи от другите мачове в групата днес. 

Новозеландците победиха с 67:65 в доста оспорван мач, но разликата може да се окаже твърде малка, за да продължат в елиминациите. Те все пак ще продължат да се надяват на чудото поне още известно време. 

Мачът започна сравнително добре за тях и още от средата на първата четвърт натрупаха преднина, която продължаваше да се трупа до почивката. След втората четвърт те водеха с 12 точки след 44:32. 

След почивката финландците се вдигнаха на щурм и въпреки че влязоха с десет точки пасив в последната част, само четири секунди преди края изоставаха с една. Тогава обаче противниците реализираха един свободен удар и се поздравиха с успеха. 

Така Нова Зеландия събра актив от две победи и три загуби със 7 точки ще чака развитието на останалите двубои. След един успех и четири поражения пък финландците напускат надпреварата.