Зоран Драгич бе най-добрият за Словения в осминафиналната среща с Доминиканската република на Световното първенство по баскетбол.

Словенците дръпнаха до почивката, и въпреки устрема на съперника, не изпуснаха успеха, най-вече заради Зоран.

Братът на звездата Горан Драгич прави отлично Световно, а ето какво заяви след победата със 71:61 над Доминиканската република.

"Мисля, че мога да играя и малко по-добро. Естествено, опитваме се да спечелим всеки мач. Днешният разбира се бе всичко или нищо, затова съм много щастлив, че победихме," каза Зоки, както го наричат словенските фенове.

"Играхме много силно в защита, може би направихме доста грешки," заяви той за мача с Доминикана. "Вложихме много енергия, играхме нашата си игра, и в последната част не правихме никакви грешки."

За натрупаните от брат му Горан ранни фаулове, Драгич отбеляза: "Беше трудно, защото той е един от основните играчи в този национален отбор. Каза му да бъде по-спокоен, да не прави повече нарушения. Каза ни да играем като отбор, и ще спечелим."

Относно четвъртфинала със САЩ, който предстои, Зоран Драгич допълни:"Трябва да прекратим с тези грешки, защото срещу САЩ, всяка грешка е контраатака и забивка в нашия кош. Нямаме какво да губим. САЩ е един от най-добрите отбори тук, затова трябва да сме спокойни, да играем по нашия начин, и разбира се, искаме да спечелим."