Селекционерът на националния отбор на САЩ по баскетбол Стив Кър, в чийто тим на започващото Световно първенство във Филипините, Япония и Индонезия няма да играят звездите от НБА, похвали подмладения тим, който е "гладен" за успехи, предаде АФП.

Американците започват кампанията си в събота в Манила срещу тима на Нова Зеландия, като преди четири години отборът отпадна от Франция на четвъртфиналите след поражение със 79:89.

Звездите на НБА отново отказаха участие на турнира, който е по-малко от година преди провеждането на Олимпийските игри в Париж (26 юли - 12 август).

На първенството няма да играят Стеф Къри, Деймиън Лилард, Джеймс Хардън или Джейсън Тейтъм, но тимът е "гладен за победи и във възход", заяви треньорът.

"Имаме много добър тим, който работи здраво всеки ден. Играчите могат да направят добър колектив за кратко време", добави той.

Капитанът на отбора ще бъде плеймейкърът на Ню Йорк Никс Джейлън Брънсън и той обяви, че "целта е титлата".

Освен него в отбора са Антъни Едуърдс (Минесота), Тайръз Холибъртън (Индиана), Остин Рийвс (Лос Анджелис Лейкърс), Микал Бриджис (Бруклин), Брендън Инграм (Ню Орлиънс), както и новобранецът на сезона Пауло Банчеро.

Стив Кър обяви, че тимът на САЩ ще се бори за златото и "ако не успеем, ще има сериозни критики и трябва да го приемем".

Американците бяха перфектни по време на подготовката си за Световното първенство с 5 победи от 5 мача. 

 

БТА / Автор: Христо Бонински