Старши треньорът на България Росен Барчовски сподели мнението си след загубата от Босна и Херцеговина със 75:85 във втория си мач от квалификациите за Мондиал 2023.

Stoyan Hristov / LAP.bg
43 снимки

„Надявахме се силно и много се готвихме, за да спечелим този мач. Имаме няколко основни слабости, като защитата ни през първото полувреме. През второто я подобрихме. Нашият отбор е силен и играе добре, когато нападението му върви. И в първия мач срещу Литва и днес имаме доста непредизвикани грешки. Допуснахме 18 технически грешки, което е много за това ниво. Те са атлетични, играят много агресивно и това води до лесни кошове за тях. Нашите играчи се състезават основно във вътрешния шампионат, а когато се изправят срещу такива играчи, се затрудняват. Босна са добър отбор. Процентът ни за стрелба за три точки, за да печели отборът, трябва да е по-добър", заяви Барочвски.

"Все още ни липсва Дий Бост, като лидер. В последните години играем с него, но ще се справим. Действително той беше много важна фигура за нашия отбор. Ще се борим докрай. Просто трябва подкрепа към отбора и ще заиграе добре. Все още нищо не е свършило в тези квалификации. Напрежението съпътства тези мачове. Когато играеш на такова ниво, трябва да умееш да играеш под напрежение. Всеки един от състезателите е длъжен да води добър тренировъчен процес и да се влага във всички мачове така, както го прави тук“, допълни още треньорът на България.