Настоящият световен шампион САЩ се готви за поредното стъпало от защитата на титлата си. В четвъртък, американците излизат срещу Литва, в повторение на полуфинала от 2010-та година.

В лагера на САЩ са наясно, че трябва да поддържат същото темпо, както до сега, за да стигнат до целта си, а тя разбира се, е само и единствено титлата.

"Очакваме една здрава битка. Отиваме на война. Те искат да са на финала, и да спечелят златото, точно колкото го искаме и ние. Така че ще е забавно и интересно. Не ме интересува кой е нашият съперник. Ще бъдем агресивни са в защита, и изобщо по целия терен, както винаги," заяви Кенет Фарийд.

Дерик Роуз, който все още трябва да покаже какво може, допълни: "Всеки път, когато треньорският щаб влезе в съблекалнята, ни напомня, че трябва да поддържаме същото темпо, да продължаваме да се опитваме. да играем твърдо."

"Знаем, че в нападение няма да имаме проблеми, но в защита трябва да гоним хората си. Трябва да е така във всеки мач, както беше досега. Когато защитата е на ниво, тогава контролираш мача," заключи Роуз.