Сърбия отново ще има шанс за медал от Световно първенство по баскетбол, след като разби Бразилия с 84:56 в четвъртфиналите.

След като стигна до осмицата след страхотен мач с Гърция, сръбският тим бе още по-добър срещу бразилците.

Сърбия очаква своя противник от Испания-Франция, но със сигурност ще е в битката за отличията, както бе и преди четири години в Турция.

Интрига имаше само до почивката, а през второто полувреме звездите на Селесао буквално изчезнаха от игрището. На терена остана само Сърбия, и след уникални изпълнения - забивки и тройки, с всяка минута разликата се увеличаваше.

От пет точки на почивката - 37:32 - само в първите пет минути от второто полувреме сърбите дръпнаха с 15. До края на третата част авансът им мина 20 точки, а във финалната четвърт загубата на Бразилия само придоби още по-грозен вид за тях.

Милош Теодосич завърши с 23 точки за успеха на Сърбия, в един от най-силните си мачове за националния тим в последните години. Заедно с него, другият ветеран в отбора на Александър Джорджевич Ненад Кръстич, приключи с 10 точки за 20 минути на терена. Богдан Богданович вкара 12 точки, плюс фантастична забивка и страхотни тройки. Отличен бе мачът и за Стефан Маркович, Неманя Биелица и Мирослав Радулица.

Андерсон Варежао и Маркиньос бяха единствените с двуцифрен точков актив в бразилския състав с по 12 точки.