Столицата на Испания Мадрид, и по-специално "Паласио де лос Депортес де ла Комунидад" (за кратко "Паласио де Депортес") ще приеме големия финал на Световното първенство по баскетбол тази година.

Цяла Испания, и в много други крайчета на света ще се надяват именно там "Ла Фурия" да завърши триумфално пътя си до титлата. Дали това ще стане обаче ще видим на 14 септември.

Освен финала, Мадрид ще приеме мачове от осминафиналите - четири от тях, четвъртфиналите - два, втория полуфинал и срещата за бронза.

Столицата на Испания е една невероятна спортна дестинация, и бе един от кандидатите за домакин на Олимпийските игри през 2020-та.

Адресът на зала "Паласио де Депортес": Av Felipe II, 28009 Madrid.

Капацитет: 13 700 зрители

Дата на откриване: 16 февруари 2005

Големи спортни събития, провеждани досега в нея: Евробаскет 2007, Финална четворка на Евролигата, три финала за Купата на Краля по баскетбол, Европейско първенство по лека атлетика в зала, Световно първенство по таекуондо. Залата се използва за баскетбол, лека атлетика, гимнастика, бокс, колоездене, хандбал. Залата вече получи домакинство на Финалната четворка на Евролигата за 2015-та.

Отбори, които използват залата за домакинства: Реал Мадрид, Естудиантес