С класирането си на Световното първенство по баскетбол през 2014-а година Сърбия изпълни основната си цел, поставена преди началото на Евробаскет 2013. Младият състав, воден от треньора Душан Ивкович изигра много силни мачове на шампионата и демонстрира огромен потенциал.

„Поздравявам Италия за представянето на това Европейско първенство. Бориха се докрай във всичките си мачове и показаха различен баскетбол. Поздравявам и моите играчи, защото за нас това е много голям успех. Загубихме последните си две срещи и съм щастлив, че играчите се справиха. Показаха наистина голям потенциал, защото трябва да отбележа, че победихме и двата финалиста на това първенство. Сърбия отново показа, че е баскетболна държава и хората работят здраво при трудни условия”, коментира Душан Ивкович.

„Успяхме да изпълним целта си. Успяхме да се съберем след двата лоши мача, които изиграхме. Много съм щастлив, че ще играем в Испания, защото това бе целта, която си поставихме преди началото на Европейското първенство. Това, че победихме и двата финалиста е доказателство, че отборът ни има голям потенциал. Двубоят бе изключително важен за нас, защото работихме наистина много. Вярвам, че бъдещето ни е светло”, заяви Неманя Недович, който завърши с 12 точки, 4 борби и 4 асистенции.