Големият фаворит за световната титла в баскетбола САЩ продължи да мачка всичко по пътя си. В поредна жертва на американските звезди се превърнаха момчетата от Доминиканската република. 

Избраниците на Майк Кжижевски отвяха опонентите си с цели 35 точки разлика - 106:71. На моменти тя достигаше и 40 точки, но накрая звездите от НБА намалиха оборотите и не се стигна до още по-унизителен разгром. 

Цели петима играчи на американците завършиха с двуцифрен точков актив в този мач. От всички тях най-резултатен беше Кенет Фарийд, който наниза 16 точки. ДеМаркъс Къзънс добави 13, ДеМар ДеРоузън реализира 11, а с по десет се отчетоха Джеймс Хардън и Антъни Дейвис. 

Баскетболистите на САЩ обичайно започнаха по-тромаво и позволиха на съперника си да поддържа минимална разлика в самото начало. От втората четвърт нататък обаче звездите от НБА нямаха спиране и изковаха огромната си преднина. 

Те вдигнаха най-високо оборотите във втората и третата част, преди "да върнат газта" за малко към края. В крайна сметка това се отрази в 35 точки преднина срещу Доминиканската република и категорично първо място в групата. 

След този развой и убедителен успех, момчетата на Майк Кжижевски продължават с пълен актив от четири мача, като имат 8 точки. Доминиканците пък са с две победи и две загуби и са на четвъртата позиция с 6 точки.