Старши треньорът на Левски Емил Велев подкрепи сина на Иван Славков – Тодор, в поредната кауза на ВИП Брадър. Наставникът на “сините” познава от малък внука на Тодор Живков, което бе повод да се включи на живо, по телефона, в предаването по Нова Тв.

Треньорът дари от свое име и от името на съпругата си 500 лева, като едновременно с това, даде фланелка и топка, предоставени от голмайстора на тима – Георги Иванов – Гонзо, с автографи на нападателя. Фен на отбора извади 5000 лева за “сините артикули”, които бяха обявени на търг в ефира, а сумата влезе в благотворителната сметка.

Емил Велев остана верен на стила си и включи на максимална скорост чувството си за хумор при опита на водещия Ники Кънчев да “захапе” треньора на фенска основа. Както се знае, водещият на Дарик радио, е популярен с пристрастията си към ЦСКА и не пропусна факта, преди вечното дерби, да покани Велев на финала на ВИП Брадър, който е насрочен за неделя, “тъй като тогава наставникът на Левски щял да е безработен”. Треньорът на “сините” предпочете да се обърне с подобаващото, “Стига, чорбари, стига!” - и помоли останалите да не берат грижа за него.

“Съжалявам, че тази вечер не успях да присъствам в студиото, но ни предстои важен мач. Познавам Тошко от малък. Поздравявам го за прекрасното му чувство за хумор. Причината за която всички са в къщата си заслужава да бъде подкрепена”, сподели треньорът на Левски.

Малко след него по телефона, за да подкрепи Тодор Славков, се обади и президентът на Славия Венци Стефанов, който дари 1000 лева от “името на клуба и бялата лавина”. Причината шефът на столичния клуб да се включи в ефир бе присъствието на сцената на Андрей Слабаков, който е фен на “белите”.

Поредният футболен човек, който защити Тодор Славков бе Божидар Искренов – Гибона, който сподели: “Гледам моя приятел какво прави в това шоу, не преиграва. Тази благотворителна кауза е достойна за подкрепа. Дарявам 500 лева. Само Левски и сините винаги ще бъдем зад теб!”

Иван Вуцов също пожела да се включи в името на каузата: “Обичам Тодор. Аз, жена ми и малкият ми син даряваме 1000 лева.”

Участие в това издание на ВИП Брадър взе още олимпийската ни шампионка Мария Гроздева, както Саша Антунович. Бившият футболист на Локомотив София бе защитен от спортния журналист Крум Савов, както и редица фенове на “столичните железничари”.

С големи суми преди време в благотворителната кауза се включиха Стилиян Петров, Валери Божинов и Алисия, Ивайло Петров, Благой Георгиев и редица други хора, свързани по някакъв начин със спорта.