Треньорът на Жилина Павел Върба изрази мнението си за жребия в турнира за Купата на УЕФА в клубния сайт на словаците.

„Може би Левски не е толкова атрактивен за публиката ни, колкото Аякс и Тотнъм, които също можеха да ни се паднат. Но аз не исках най-вече италианския Удинезе. Сега съм по-спокоен. Според мен шансовете са 50:50, каквито бяха и преди мачовете ни със Слован Либерец. Не мисля, обаче, че българите са по-силни от нас, макар че в България има доста силни отбори. Надявам се, че Жилина ще се представи добре и ще се класира за групите“, завърши треньорът Павел Върба.

Генералният мениджър на клуба Карол Беланик смята, че Левски е съперник, който може да позволи на словаците да се класират напред. Освен това, той възнамерява да прати наблюдател още на мача на „сините“ срещу Локо Пловдив в неделя.

„Знаем, че са загубили от БАТЕ Борисов, а преди две години елиминираха Артмедия. Тогава бяха силен тим и стигнаха до четвъртфиналите за Купата на УЕФА. Сега имат кадрови промени и все още нямаме информация в какво състояние се намират“, каза Беланик.

„Левски има своето място в Европа, но ние имаме всички шансове да влезем в групите”, пък твърди голмайсторът на Жилина Роберт Йеш – „До първия мач имаме време да ги разузнаем. Аз съм играл в контрола срещу Славия в Турция, но в евротурнирите е различно.
Пред телеграфната агенция на Словакия СИТА кратко изказване е направил и бившият треньор на Левски Вили Вуцов, в което е обяснил мотивите за своята неотдавнашна оставка.