Унгарският премиер Виктор Орбан, който е запален футболен фен, откри модерен стадион с 3 500 места в своето село.

Макар и критикуван за разхищението на средства, стадионът Панчо Арена с 3 500 места, се издига близо до къщата на Орбан в селото с 1 750 жители, което се намира на 45 км. от Будапеща.

Панчо Арена е наречено по прякора на известния унгарски футболист Ференц Пушкаш - Панчо, който почина през 2006 г. Този стадион ще бъде постоянна база на първодивизионния отбор Пушкаш Академи.

Виктор Орбан, който започва втория си мандат като премиер след победата на своята консервативна партия "Фидес", присъства на откриването на стадиона в луксозна VIP ложа. Той създаде през 2007 г. футболен клуб Пушкаш Академи.

Откакто дойде на власт начело на правителството на Унгария през 2010 г. той е отпуснал милиони евро за унгарския футбол - за ремонтиране на старите и строеж на нови стадиони.

Критиците на новото спортно съоръжение изтъкват, че Puskas Academy FC събира всяка седмица не повече от няколкостотин зрители и стадион с такива размери не е необходим. Цената на проекта - 13 млн. евро, е осигурена частично от държавата и частично от дарения. "Панчо Арена" е паметник на корупцията и мегаломанията", заяви пред журналисти член на опозицията./БГНЕС