Отборът на Ферари оценява като положително състезанието за Гран при на Китай. Фернандо Алонсо се качи на подиума, завършвайки трети, а Кими Райконен финишира осми.

"Определено направихме крачка напред спрямо предишното състезание. Съкратихме малко от разликата с лидерите, но има още доста път да изминем, за да ги настигнем. Като цяло беше добър уикенд за мен, въпреки че квалификацията бе малко по-сложна за мен от необходимото заради дъжда", коментира Алонсо след надпреварата в Китай.

Неговият съотборник Кими Райконен обаче се оплака от стабилността, като единственият момент, когато се е чувствал добре на пистата, е бил когато е карал с нов комплект гуми.

"Част от проблемите идват и заради стила ми на каране. Все пак спечелихме ценни точки, които възнаграждават големите усилия на целия тим. Резултатът на Фернандо е много окуражаващ, изглежда се движим във вярната посока", обобщи финландският пилот а Ферари.

Техническият директор на тима Пат Фрай също изрази задоволството си от показаното на пистата в Китай.

"Фернандо и Кими се справиха отлично. За съжаление Кими се позабави за Грожан, а при това износване на гумите това се оказа фатално. Избрът за първи стоп на Алонсо бе чудесен, в един момент той бе втори и бе важно да задържи максимално дълго Нико Розберг. Третото място е награда за усилията ни и е хубав сигнал, че напредваме", коментира Фрай.