Борусия Дортмунд победи в голов шедьовър Майнц с 4:2 в среща от 31-ия кръг. Гостите на два пъти стигаха до равенството, но в крайна сметка загубиха двубоя.

Още в 6-ата минута топката попадна в Йоич, който от 20 метра стреля към вратата на гостите, а топката се отклони от Кирх и влезе в мрежата. Гостите се върнаха в мача с попадение в 14-ата минута. Оказаки стреля, а топката се удари в Хумелс и влезе в мрежата.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА!

В 18-ата минута дортмундци отново поведоха в резултата. Левандовски се разписа след хубава атака на Борусия. Майнц отново изравниха в 53-ата минута на срещата. Шахин върна топката към вратаря на домакините, а Оказаки се справи със съпротивата му и изравни.

Три минути по-късно Ройс намери Пишчек в наказателното поле и той вкара за 3:2. В 79-ата минута Бунгерд беше изгонен с директен червен картон за игра с ръка в наказателното поле на Майнц. Левандовски матира Кариус и стреля към опразнената врата, но там Бунгерд игра с ръка.

Зад топката застана Ройс и фиксира крайния резултат. След успеха Борусия Дортмунд запази второто място с 64 точки, а Майнц е 7-ми с 47 точки.