Вратарят на Лудогорец и националния отбор Владислав Стоянов говори пред Гонг няколко дни преди втория мач срещу ПСВ Айндховен в груповата фаза на Лига Европа. В първата среща българите спечелиха с 2:0 като гост, а сега е нужна само една точка, за да може шампионите да си гарантират първото място в групата.

„Определено ще е труден мача. Дори по-трудна от първата среща. В първия мач ПСВ нямаха реална представа за нашите възможности като отбор. Сега ще са мотивирани да си върнат за загубата, а и се борят за класиране в следващата фаза. Надявам се в крайна сметка ще победим. Трябва ни една точка, но не си правим илюзии, че излизаме за равен. Излизаме да победим и да покажем, че успеха в Холандия не е случаен. В момента при нас напрежението е доста по-малко, защото вече си осигурихме класиране. Това не значи, че ще сме твърде спокойни. Трябва да покажем най-доброто от себе си. Все пак първото място ще ни осигури по-лесен жребий следващата фаза. Не се притеснявам от ПСВ”, каза Стоянов.

Стражът коментира и жребия за Купата на България, който противопостави Лудогорец с Литекс. „По принцип Литекс е един от най-добрите отбори в България. От една страна дори е по-добре, защото, ако ги отстраним ще ни бъде по-лесно, тъй като ще отстраним един от фаворитите. Дали сега или по-късно щяхме да се срещнем с някой от фаворитите”, заяви вратарят.

Относно сгъстения цикъл, в който играе Лудогорец Стоянов заяви: „За мен този цикъл сряда-събота е добър. Играл съм такъв цикъл в Шериф и съм свикнал. За мен е по-добре, защото по-хубаво от мачовете няма. Играеш през 3 дни, постоянно си под един вид напрежение, мачовете те държат”.

„Разликата между нас и другите в А група е доста голяма. Главно това се дължи на мачовете, които играхме в Европа. Това ни даде допълнително самочувствие и опит. Практикуваме най-добрия футбол и останалите отбори са една крачка зад нас”, завърши Стоянов.