Лудогорец надигра и победи Слован Братислава с 3:0 и продължава в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това е първа, историческа победа за разградчани в най-силния европейски клубен турнир, след като миналия сезон се раздели с него след хикс и загуба.

Първенецът на България водеше с 2:0 на почивката на реванша със Слован, с което неутрализира загубата с 1:2 от гостуването си в първата среща, а след това подпечата успеха с трето попадение, след като направи и куп пропуски и удари две греди. Сега Лудогорец чака победителя от двубоя Партизан-Ширак, за влизане в плейофите.

Срещата със Слован бе дебют за новия треньор на Лудогорец Стойчо Стоев, който замени на поста Ивайло Петев. Той, заедно с Георги Дерменджиев, направи две промени в стартовия състав от първата среща в Братислава, като в игра се появиха Роман Безяк и Марселиньо.

Лудогорец изигра един отличен мач, от първата до последната минута този път, като направи невероятен брой пропуски пред вратата на гостите, и можеха да накажат много по-лошо съперника си. Родните шампиони стартираха устремно, и след като поведоха с 2:0, за кратко се прибраха, но през второто полувреме отново търсеха повеме попадението, и стигнаха до него.

Рожденикът днес Иван Стоянов отбеляза своя празник подобаващо – с гол. На 30-та си годишнина, в третата минута, Стоянов бе оставен непокрит в наказателното поле, и от осем-девет метра стреля безпощадно.

Новото попълнение на Лудогорец Дани Абало подаде за първото попадение, и сам вкара второ в 12-та минута, да са продължи еуфорията в Разград с пълна сила. Абало бе изведен зад гърба на защитата на Слован, напредва и с диагонален удар по трева направи 2:0.

Роман Безяк и Марселиньо направиха най-големите пропуски пред вратата на Слован, и преди и след почивката. Гостите нямаха никаква 100-процентова ситуация, като единствено Пелтиер успя веднъж да накара защитата на „зелените“ да се потруди повече.

В 50-та минута Иван Стоянов можеше да си подари и втори гол, но след негов удар топката кацна на напречната греда. Безяк пропиля няколко поредни шанса, преди да се стигне до 78-та минута, когато влезлият шест минути по-рано Димо Бакалов намери с фантастичен пас Дани Абало, който излезе срещу Путночки и не сгреши.

Третото попадение вече даде криле на Лудогорец, да доиграе смело и спокойно мача. И в последните минути футболистите на шампиона търсеха още голове, и Бакалов пропусна да направи резултата разгромен, а Минев удари греда.

Трите гола обаче бяха напълно достатъчни за Лудогорец, да са стигне не само до първата си победа в Шампионската лига в своята история, но и да го направи повече от убедително.

Следващите мачове на Лудогорец в Шампионската лига ще са на 31 юли и 7 август.