В оставащите четири мача до края на сезона в Ла Лига, звездата на Барселона Лионел Меси има възможност да подобри част от рекордите, които сам постави през миналия сезон.

Като за начало аржентинецът може да направи на пух и прах постижението за най-много попадения в шампионата в рамките на една кампания. През 2012 той финишира с 50 гола, а до момента има на сметката си 45.

Предпоставките за това са повече от добри. В неделя каталунците ще имат тежко гостуване на „Висенте Калдерон“, но парадоксално Атлетико Мадрид е един от любимите опоненти на Меси. Всъщност „десетката“ на Барса не е вкарал повече попадения на нито един друг отбор, откакто играе на „Камп Ноу“ - 13 гола в 17 дербита. Все още обаче не е напълно ясно дали физическото състояние на аржентинеца ще му позволи да участва в мача.

След гостуването идва среща пред собствена публика на Валядолид, а в предпоследния кръг на Примера „блаугранас“ ще се изправят срещу местния съперник Еспаньол на „Корнея Ел Прат“ - единственият стадион в елита, където Меси все още няма гол. Иначе отборът на Мартин Петров също минава за една от обичайните жертви на магьосника – 8 гола в 13 двубоя.

Сезонът за Барселона приключва с домакинство на Малага на 1 юни.