Без помощта на основния спонсор „Дънди Прешъс Металс Инк.“ Световната купа по художествена гимнастика нямаше как да се осъществи. Изключително оспорваната надпревара ще се проведе от 2-и до 5-и май в Арена Армеец София. Въпреки трудните години, международната компания продължава да подпомага най-красивия спорт у нас и ще го прави и занапред. В това ни увери директорът на „Корпоративни и външни отношения“ - Алекс Нестор.

„Доста дълго време мислихме по този въпрос преди няколко години, но художествената гимнастика е един спорт, който е много близък до сърцето на българите и видяхме потенциала, видяхме, че там има много състезатели и много добри треньори. Затова решихме, че с нашата финансова подкрепа, този спорт може да върне славата си, която е имал в България“, сподели Алекс Нестор.

Компанията обаче има по-големи цели, насочени към по-устойчива подкрепа към българския спорт, който да го извади от трудната ситуация. „По принцип ние мислим, че когато се помага на спорта, трябва да се помага устойчиво. Трябва много да се гради в България, защото по една или друга причина спортът е бил изоставен много и трябва да се заздравят структурите, да се работи много с децата и затова бизнесът трябва да се ангажира устойчиво“, допълни представителят на основния спонсор на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

„Ние сме решени да помогнем и се надявам, че Световната купа ще премине добре. Подкрепата ни по-скоро има връзка с философията и политиката на компанията. Нашата корпоративна социална програма е много силна, изключително силна, може би една от най-силните в България. Така че подпомагането на БФХГ много добре се вписва в нашето виждане за подпомагане към обществото.“

За трета поредна година Световната купа в София ще се осъществи с подкрепата на „Дънди Прешъс Металс Инк.“, но за първи път тя ще носи името на компанията - "DUNDEE WORLD CUP".

„Несъмнено Илиана Раева изигра много важна роля, защото тя има визията, енергията, всички необходими качества да организира този спорт в България и да пожъне успехи“, допълни още членът на Управителния съвет на федерацията по художествена гимнастика.

Разбира се, като всеки истински фен, и Алекс Нестор има своите фаворити в семейството на художествената гимнастика: „Силвия (Силвия Митева – бел.ред.), както и другите участнички в националния отбор, но абсолютно всички имат талант, даже мисля, че и ансамбълът-девойки също ще се представи много добре.“