Треньорът на Милан Масимилиано Алегри изглежда отегчен от безкрайната сага около Ювентус, където сами не могат да решат колко точно титли би трябвало да имат (28 или 30) и иронично посъветва бианконерите направо да се обявят като 31-кратни шампиони, за да се приключи най-накрая с тази тема.

Бианконерите първо бяха представили екипи за новия сезон с три звезди над емблемата, които означават в 30 титли, но сега изглежда са се съгласили, че имат само 28 и при официалното представяне на фланелките днес звездите ги нямаше.

Причина за разминаването са първенствата в Серия А от 2005 и 2006 година, когато Ювентус стана шампион, но след това торинците бяха уличени в уреждане на мачове и тези титли им бяха отнети и според официалната футболна статистика в Италия имат не 30, а 28 отличия.

„Титлите на Ювентус са 31. Те спечелиха и шампионата в Серия Б. Истината е, че всеки прави грешки – 28, 30, 31, 24, 25. Стига толкова. Налице е орган, който ще се произнесе по случая. Безполезно е да продължава да се обсъжда този въпрос“, каза Алегри.

Треньорът на Рома Зденек Земан също се бе пошегувал по темата, заявявайки, че е успял да преброи 22 или може би дори 23 титли за Ювентус.