В края на специалната късна пресконференция, която дадоха Димитър Борисов и Димитър Пенев за десетки местни журналисти, либийците възкликнаха в един глас: „Иншала”. Популярното възклицание, превеждано като „Ако това е волята на Бог!” бе по повод репликите на Стратега, който заяви, че ако ЦСКА стане шампион, президентът Борисов ще покани Ал Насър Бенгази за мач в София по този повод. Груповото пожелание от страна на присъстващите в залата за пресконференции на хотел Тибести бе това да се случи.

Почти в 22 часа вечерта започна срещата с медиите, преди началото на турнира „Мъчениците от 17 февруари”. Интересът бе голям, имаше доста камери на местни телевизии. Организаторите обясниха защо са поканили именно ЦСКА, а от своя страна Пенев и Борисов благодариха за топлия прием.

„За нас е важно да се представим добре в предстоящите мачове, тъй като сме в края на подготовката ни. Съставът, който съм довел тук е на 80% този, който ще почне шампионата. Чакаме още двама чужденци, след като се завърнем” – намекна Пената, с което потвърди информацията на Гонг от по-рано през деня, за очакването на опитен халф от Примера Дивисион с над 100 мача там.

Бе уточнен и регламентът, според който трите тима – ЦСКА, Ал Насър и Ал Ахли ще изиграят в понеделник и сряда по едно полувреме един срещу друг. При равенство се изпълняват по три дузпи, като след всеки от мачовете ще има награда за най-добрия играч на мача. Крайното класиране ще се оформи след двата турнирни дни.