Голът, който Карлес Пуйол заби при победата с 2:1 като гост на Реал Мадрид в сряда, стимулира медиите в Каталуния да извадят интересна статистика около представянето на капитана на Барселона.

Попадението бе второ за сезона за Пуйол и той вече е на само един гол от рекордното си постижение от 2006/2007 година, когато къдравият защитник се разписа цели три пъти по време на кампанията. Любопитно в случая е, че един от тези голове е срещу Левски в Шампионската лига през 2006-а. Тогава той вкара още на Атлетик Билбао и на Тенерифе.

През настоящото първенство централният бранител на Испания огорчи вратарите на Сарагоса и Реал Мадрид, като попадението му в мрежата на Касияс безспорно е най-важното за Пуйол до момента.

Друга много интересна подробност от представянето на Карлес Пуйол е, че с капитана на терена тимът на Барселона не е губил от почти 2 години.

Последното поражение на възпитаниците на Хосеп Гуардиола, когато Пуйол е играл, бе на 20 април 2010 година като гост на Интер в полуфиналите на Шампионската лига.

Оттогава са изминали точно 640 дни, а за Карлес, който през 2011-а бе тормозен от контузия и пропусна доста срещи, победата с 2:1 като гост на Реал Мадрид бе 51-и пореден мач без загуба, като Барса има 43 победи и 8 равенства при наличието на капитана в сърцето на отбраната.