Спортно-техническото ръководство на ЦСКА е предложило нападателя Мишел Платини на Локомотив София, разбра Гонг от източници от Борисовата градина. Има две причини, поради които треньорите на „червените“ имат желание да се разделят с бразилеца. Първата е особеният характер на Платини, а втората е бразилският паспорт на футболиста, който блокира квота за чужденци извън Европейския съюз. „Червените“ са склонни да плащат заплатата на нападателя и той да играе под наем на „Надежда“, за да може ЦСКА да вземе нови играчи.

Освен Мишел Платини има още няколко варианта за футболисти, които да бъдат преотстъпени на Локомотив София. Това са младите Александър Якимов и Станислав Костов, които рядко получават възможност да играят в ЦСКА. Очаква се при евентуалните нови попълнения при „червените“ дошлите от Пирин футболисти тотално да седнат на пейката. Идеята на спортно-техническия щаб е Костов и Якимов да заиграят под наем в Локомотив, за да може да трупат опит в А група.

Вчера старши треньорът на Локомотив София Тони Велков бе забелязан на „Българска армия“, а спортния директор на „червените“ Драголюб Симонович призна, че има вероятност да бъдат дадени играчи под наем.