Българският боксьор Кубрат Пулев-Кобрата стана първият българин с титла в тежка категория при професионалистите! Състезателят ни спечели интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация, след като победи американеца Травис Уокър. Тримата арбитри дадоха предимство от 119:109, 118:109 и 117:110 точки за Кобрата, който заслужи първия си шампионски колан.

Кубрат Пулев се изправи пред най-голямото си изпитание до този момент в своята кариера и на ринга в германския град Лудвигсбург спечели категорично мача в 12 рунда.

Пулев имаше подчертано превъзходство през целия мач. Бокьорът, който е 11-и в световната ранглиста, имаше трудни моменти по време на тежкия мач, като в 7-я рунд бе близо до прекратяване на двубоя от страна на съдията заради кръвотечение при аркада. Това обаче не спря българския боксьор, който се справи със съперника си.

Травис Уокър на няколко пъти използва неспортсменски начини (изплювайки гумата си) да спре тежките удари от страна на Кобрата, но и това не успя да го спаси.

11-ят рунд беше един от най-силните за софиянеца и само гонга спаси Уокър от нокдаун.

С този успех Кобрат Пулев вече има 14 победи на професионалния ринг (6 с нокаут) от общо 14 срещи, докато 32-годишният Травис Уокър има впечатляващ актив от 38 успеха (30 с нокаут), 7 загуби и 1 равен. През миналата година американецът дори затрудни сериозно бившия световен шампион Руслан Чагаев от Узбекистан, от когото загуби по точки.