Англия може да се провали гръмко на Световното по футбол, но страната вече си има световен шампион. Името му е Уелс и триумфира над конкуренцията от всяка точка на Земното кълбо по време на... Световното първенство по надбягване за охлюви. 

Малкият бързак премина дистанцията от няколко сантиметра за бавните дори и за животински представител от неговия вид 3 минути и 19 секунди. Наблюдателите на състезанието, или иначе казано обикновените кибици, отдадоха този факт на влажното време, което е попречило на всички участници. 

Интересното Световно първенство се провежда от 25 години в малко северозападно селце в Англия. Тазгодишният победител Уелс е собственост на 7-годишен дребосък от Съфолк, Англия. 

В надпреварата се пуснаха 150 охлюва, като собствениците им бяха дошли от цял свят за това състезание. Накрая за победителя имаше купа от листа от маруля, която с удоволствие може да изяде впоследствие. 

"Чувството в това състезание е страхотно. Стоиш, гледаш, забавляваш се и накрая, с малко късмет, можеш да се наречеш и световен шампион", споделя организаторът на "бързата надпревара" Нийл Райсбъро. 

Следващото издание на Световното първенство по надбягване за охлюви ще се проведе на 18 юли догодина. Тогава се очаква конкуренцията да е още по-жестока.