Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири се класира за четвъртфиналите на силния турнир в шотлaндския град Глазгоу, който е от категория Гран при и е с награден фонд 50 000 долара.

 Третата поставена левичарка от София победи днес Лине Керсфелд от Дания с 23:21, 21:13 след 38 минути игра. Зечири спаси точка за спечелване на първата част на европейската отборна шампионка Керсфелд при 19:20. На свой ред Линда стигна на два пъти до гейм пойнт и втория път триумфира. 

Във втория гейм 27-годишната българка имаше малка преднина при почивката - 11:9. От този момент бронзовата медалистка от Евро 2012 Зечири не даде шанс на датчанката. Тя с лекота стигна до 20:12 и реализира втората си точка за място на четвъртфиналите. 

В следващия кръг Линда Зечири, която е №39 в световната ранглиста, излиза срещу 77-ата Саили Ране от Индия, с която никога не е играла преди.

 Другите две български бадминтонистки при жените отпаднаха в първия кръг. Петя Неделчева отстъпи на Саяка Сато от Япония с 13:21, 13:21. Стефани Стоева пък взе първия гейм срещу същата тази Лине Керсфелд с 21:19, след което се отказа.

 На двойки Габриела и Стефани Стоеви са водачки в схемата в Шотландия. Те почиваха в първия кръг, а на осминафиналите днес излизат срещу датския дует Майкен Фруергорд и Сара Тюгесен. Сестрите от Хасково, които са 22-и в света, са спечелили и трите си срещи с тези съпернички, две от които бяха през 2014 година на турнири в Испания и Германия.