Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова се класира на шесто място в многобоя и ще играе на три от финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Тя за пръв път получи оценки от 18.000 точки - 18.100 точки на обръч и 18.000 точки на лента. Тя направи грешки само на бухалки, където не успя да се класира за финала, но ще играе на останалите три.

"Отдавна чакам оценка 18.000 точки, отдавна се боря за нея. Може би тук в София и стените ми помагат, но се радвам, че взех тези оценки. Най-накрая на лента успях да си покажа съчетанието по най-добрия начин, който мога в момента. Много се радвам, че точно там взех 18.000 и се надявам утре да я изиграя още по-добре. Исках да изиграя бухалките със силно съчетание, исках да ги покажа в най-добрата светлина, но може би малка липса на концентрация доведе до тази грешка. Има напрежение, но гледам да не мисля за това, а за всяко състезание да се готвя по един и същи начин", заяви Владинова след състезанието.

Личната й треньорка Бранимира Маркова също беше доволна от представянето й.

"Невяна досега участва и в Минск и в Пезаро много добре. Още от преди две състезания очакваме да получи 18.000. Този път успя с хубаво изиграване на обръч и лента, много съм щастлива. Този път с бухалките не успя да се справи така, както очаквахме. Подготовката за олимпиадата протича спокойно, нормално. Неви се развива с всяко едно състезание и смятам, че сме на прав път", коментира Маркова./БТА