В предстоящите почивни дни в три спортни зали в България ще бъде доста горещо. Хандбалните мачове от супер финалите за определяне на новите шампиони на страната при мъжете и жените ще се състоят във Варна, Добрич и Свиленград . Освен двубоите за златните медали не по-малко интересен ще бъде и сблъсъка за бронзовите отличия в първия финален плейоф за третото място между Добруджа и Спартак (Варна)при мъжете. Двата тима ,които загубиха полуфиналните битки излизат в съботния ден от 18.00 часа , като срещата ще бъде ръководена от авторитетните и опитни съдии Силвия Марковска и Йонко Вутов. Отново в мъжкото направления предстои и първия мач от супер финала между победителите от редовния сезон Локомотив (Варна) и Фрегата. Срещата ще бъде в зала Черно море от 18.00часа в неделя .

„Тимът на Фрегата е фаворит. Техните играчи имат повече опит . В отбора им има хандбалисти, които от години са на терена и са добре сработени. Ние обаче ще играем нашата си игра и ще се опитаме да наложим своя стил на водене на срещата. Това, че сме по-млади не означава , че сме се предали. Трябва да защитим първото място от редовния сезон, така, че ни предстои много интересен и труден мач”, сподели наставникът на домакините от Локомотив Никола Карастоянов.

Рефери на важния първи супер финал ще бъдат Светлин Йовчев и Звезделин Йончев.

„Нямаме никакви проблеми и настроението в отбора е страхотно. Очаквам поне 100 човека публика да дойдат от Бургас във Варна и да ни подкрепят. Ние сме шампионите на България през последните години и трябва да спечелим титлата и за 2016-та година. По-добри сме и трябва да го покажем още в неделя на първия мач”, заяви треньорът на Фрегата Никола Добрев.

След като преди два дни стана ясно, че Бъки (Габрово) са бронзовите медалисти при жените след 2:0 успеха във финалните серии срещу Шумен, голямата въпросителна за титлата е между Свиленград-ПУ и Етър 64. Мачът ще бъде в неделя от 15.00 часа . В първия двубой във Велико Търново „болярките” успяха да пречупят противника през второто полувреме за крайното 31:26, след като на почивката губеха с 11:16.

„Трябва да спечелим предстоящата среща в Свиленград. Да изравним мачовете 1:1. Очаквам от опитните ни хандбалистки да поведат отбора и след последния сигнал да се поздравим с успеха. Някои отбори се оплакват от съдийството до момента, но ние нямаме никакви претенции. Имаме доверие на хората, които ни свирят мачовете”, каза треньорът на Свиленград Павел Дженев.

При победа на домакините ще се изиграе трети мач, който ще бъде на 28 или 29 май във Велико Търново.

Рефери на втората среща от супер финала между Свиленград – ПУ и Етър 64 ще бъдат Георги Дойчинов и Юлиан Горецов.