Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали работата на Ина Ананиева и нейния екип след спечелването златото от ансамбъла на Гран при на Москва.

„Успяхме да се чуем веднага след спечелването на златния медал. Щастливи са, това е един блестящ старт за тази година, която ще бъде много тежка, защото Световното първенство в Щутгарт ще е квалификация за Олимпиадата в Рио. Така че и в най-добрите ми представи не съм смятала, че ще стартираме по този начин. Две съчетания без грешка“, сподели Илиана Раева за Спортно шоу Гонг.

„Бих искала да допълня, че девическият ни ансамбъл, въпреки че допуснаха много груба грешка, е сочен като един от фаворитите за Европейското първенство. Момичетата щяха да бъдат медалистки, ако не бяха допуснали тази грешка. Много сме доволни“, коментира още шефът на българската централа.

„Всички отбори стартират с нови съчетания и нови уреди, не са имали дълго време да бъдат те обработени, но в най-скоро време ще видим съвсем различен отбора на Русия. Те имат много силни композиции, както винаги. Допуснаха груба грешка, но това е състезанието“, каза още Раева.

„Мисля, че ни очаква много силна конкуренция в лицето на Израел. Не знаем основните ни конкуренти Беларус, Италия и Испания с какво ще ни изненадат, но най-важното е, че отзивите за композициите на нашите момичета са отлични“, допълни Раева.

„Аз съм близо до тях, не съм участвала в хореографията на съчетанията, единствено във финала на съчетанията. Те изцяло са направени от Ина Ананиева и нейния щаб. Музиките изцяло са избор на Ина Ананиева. Тя показва изключително голям растеж в развитието си като треньор и хореограф. Фактът, че има различни почитатели на едното и другото съчетание означава, че са много добри“, завърши Илиана Раева.